Dit heeft Maatjes Maatwerk je te bieden!

Puppy’s te schattig om te corrigeren? Valt een oude hond niets meer te leren? Niets is minder waar; alle dieren -en van elke leeftijd- kunnen nieuwe dingen leren. En ze hebben deze uitdaging veelal ook nodig. Of het dier iets leert, hangt erg af of je de juiste methode toepast voor jouw situatie om het gewenste gedrag te verkrijgen. Dat en natuurlijk de consequentheid van jou als baasje, binnen de mogelijkheden die je hiervoor hebt.

Een plan op maat

Om je hierbij te helpen stelt Maatjes Maatwerk een specifiek op jou en je hond gericht plan op. Ik maak gebruik van vele soorten trainingstechnieken en pak daaruit de dingen die op jou en je hond van toepassing zijn. Afhankelijk van je situatie en je vraag kan dit plan, zowel gebaseerd zijn op basistechnieken voor (her)opvoeding zoals clickertraining, maar ook TTouch, et cetera. Het hangt er helemaal vanaf wat bij je past en vooral wat het beste is voor je hond.

Welke soorten gedragstraining voor de hond zijn er?

Naast gedragstherapie kun je bij mij ook terecht voor reguliere hondentraining; of je nu een pup hebt of juist een oudere hond. Standaard training is absoluut prima, maar de vaste trainingsmethoden van grote hondenscholen hebben op elke unieke combinatie van baasje en dier niet altijd hetzelfde effect. Met maatwerk probeer ik het beste uit jou en je dier te halen.

Onderaan deze pagina geef ik je alvast wat beknopte informatie over de verschillende trainingsmethoden die ik naast de standaardtraining gebruik. Dit zijn zeker geen standaard trainingsmethoden en ze zijn vaak afkomstig uit de alternatieve hoek van de diergeneeskunde, maar ze zijn een bijzonder goede aanvulling. Vaak gebruik ik een combinatie van methoden om tot het beste resultaat te komen.

Maatwerk in dierbenodigdheden

Naast maatwerk in gedragstherapie bied ik ook maatwerk in dierbenodigdheden zoals een gepersonaliseerde hondenbadjas, revalidatie-draagbroekjes die wél goed passen en comfortabel zijn en regendekjes. Let wel, ik lever puur functionele dierbenodigdheden en hoewel die esthetisch best mooi mogen zijn, lever ik geen hondenkleertjes.

Neem voor alle mogelijkheden en details gerust contact met mij op!


TTouch diergedragstherapie
Door subtiele aanrakingen en leidoefeningen worden de zenuwen gestimuleerd en worden de hersens van de hond op een andere manier geprikkeld. Dit kan gedragspatronen en angsten doorbreken.

Biotensor diergedragstherapie
Met behulp van een bio-energetisch testinstrument antwoord krijgen op vragen aan je hond. Zweverig? Vond ik ook. Maar het werkt wel en dus heb ik het leren gebruiken.

Clickertraining diergedragstherapie
Een van de manieren waarbij je het dier op eenvoudige wijze sneller nieuwe dingen of gewenst gedrag aan kunt leren. Mits dit bij jou en je hond past!

maatwerk regendekje hond lam
Van regendekje tot (gepersonaliseerde) hondenbadjas en een revalidatie-draagbroek voor je hond ter ondersteuning na bijvoorbeeld een hernia-operatie: ik maak het voor je!

Met Maatjes Maatwerk krijg je weer contact met je hond!